A Fenyő-gyilkosság ügyében Gyárfás Tamás médiavállalkozót elsőrendűként azzal vádolják, hogy először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa, Fenyő János megölésével. A vád szerint Tasnádi Péter ugyan átvett egy nagyobb összeget ezért, de a gyilkosságot nem szervezte meg.

Gyárfás Tamás ezután bízta meg Portik Tamás másodrendű vádlottat Fenyő János megölésével.

A gyilkosságot 1998. február 11-én hajtotta végre a számos akkori, alvilági leszámolás ügyben azóta már jogerősen elítélt szlovák Jozef Rohác.

Portik Tamás évek óta több másik súlyos ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

A Fővárosi Törvényszéken zajló perben Gyárfás Tamás és Portik Tamás is tagadta az ellene emelt vádat.

Az egykori tévés producer az utolsó szó jogán egyebek mellett azt mondta: szívesen állítaná, hogy ártatlan, de szerinte ez úgy hangzana, mintha védekeznie kellene. Hozzátette: sikeres üzletemberként minden vitáját kizárólag kommunikációs úton rendezte.

Gyárfás Tamás úgy érzi, hogy nem csupán tagadta a vádakat a büntetőperben, hanem sikerült azokat tételesen megcáfolnia.

A vádlott kijelentette: nincs tudomása arról, hogy Fenyő János megölésére megbízást adott-e valaki, egykori riválisa halála azonban az ő életét is tönkretette. Gyárfás Tamás felmentését kérte és reményét fejezte ki, hogy a Fővárosi Törvényszék ítélete helyreállítja majd a becsületét.

Felmentését kérte Portik Tamás is, aki szerint koncepciós eljárást folytatnak ellene a hatóságok, és a büntetőperben a vádirat egyetlen pontját sem sikerült bebizonyítani.

A börtönből zárt láncú videokapcsolaton keresztül jelentkező Portik Tamás a két tárgyalási napot felölelő, utolsó szó jogán tett nyilatkozatában kifejtette: alaptalan az ügyészség összes vádpontja, neki pedig semmilyen módon nincs köze sem a merénylethez, sem annak megszervezéséhez.