Robbanás volt szerda este Esztergomban egy családi háznál. Az épülethez a rendőrök mellett a TEK is kivonult, és az újabb információk szerint terrorelhárító volt az a rendőr is, aki intézkedés közben meghalt..

Az M1 híradójában további 6-7 sérült rendőrről beszéltek. 

Nyolc óra után az M1 azzal egészítette ki a hírét, hogy az Komárom-Esztergom vármegyei ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt vizsgálatot indított az ügyben.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, hogy ellássák a súlyosan sérült rendőröket.

 

Frissítés megszólalt a Főügyészség

Szerkesztőségünk késő este kapta meg a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos közleményét. Ebben a következőt írják:

„A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

Az eddig beszerzett adatok szerint 2023. szeptember 20-án a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A FÉRFI AZ ELSŐDLEGES ADATOK ALAPJÁN EKKOR SZÁNDÉKOSAN GÁZROBBANÁST IDÉZETT ELŐ.

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.”

Az ügyről részletesebb tájékoztatást várhatóan pénteken adnak majd – zárul a közlemény.

Novák Katalin az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése közben kapta a hírt az esztergomi tragédiáról.

A köztársasági elnököt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója telefonon tájékoztatta az eset részleteiről.

„Őszinte részvétem az elhunyt, szolgálatát teljesítő rendőr hozzátartozóinak, és mihamarabbi felgyógyulást kívánok a sérülteknek” - írta és a közösségi oldalán megköszönte a rendőri szervek munkáját.

Orbán Viktor is posztolt a Facebookon, azt írta: „Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok.”

Napközben már volt előzménye, estére megtörtént

A híradóban elhangzott, hogy a családi házban élő férfi még napközben kezdett el fenyegetőzni robbantással, és az esti órákban be is váltotta a tervét. Azt egyelőre nem tudni, hogy robbanószerkezet, vagy egy gázpalack robbanhatott-e fel. 

A hvg.hu tudósítója este a családi ház közelébe érkezett, és megosztott egy videót amin a helyszínelés látható, egyet pedig a mentők érkezéséről

A TEK kivonult, Pintér Sándor is megérkezett

A belügyminiszter fél 9 után ért a helyszínre. Egyébként éppen Esztergomban tart kétnapos kihelyezett frakcióülést a Fidesz, amelyre szerda délután már Orbán Viktor is megérkezett. A politikai rendezvény egyébként a belvárosban van, a robbantás pedig onnan negyedórányi autóútra történt egy külterületen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport