Az ellenzéki pártok azért szervezték a demonstrációt, hogy szorgalmazzák a közvetlen köztársaságielnök-választást, de erre nem fektettek nagy hangsúlyt a felszólalásokban – írta összefoglalójában az Index.

Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy a kormány „reménytelen helyzetben lévő emberekkel nem foglalkozik”, és szerinte ez lesz a rendszer fejfájára írva. Mint mondta, a kegyelmi botrányt nem a rendszer hibájának, hanem magának a rendszernek tartja. Ma brüsszeli traktorosnak kell lenned, hogy a magyar miniszterelnök meghallgasson – tette hozzá. Szerinte a kormány elvesztette képességét arra, hogy a hatalomgyakorlásnak erkölcsi része legyen, az ő feladatuk pedig a politika erkölcsének visszavívása, ami nem kizárólag a pártok ügye.

Van mit tenni, most kell mit tenni. Bő száz nap múlva újra választanunk kell

– mondta. A köztársaság ügye nem veszett el – hangsúlyozta, de Budapest „az erkölcsét vesztett rendszerből kiiratkozik."

Bedő Dávid a Momentum országgyűlési képviselője arra emlékeztette a hallgatóságot, hogy két hét után sem kaptak választ azokra a kérdésekre, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre, és kik tudtak a kegyelemről. Bejelentette, Európai Gyermekvédelmi Hatóság felállítását kezdeményezte a Momentum.

Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke szerint az ellenzéket nem csak az orbánozás tartja össze, világos szakpolitikai programjaik vannak. Nem igaz, hogy nincs meg az ellenzékben az a tudás, amivel kormányozni tudnánk ezt az országot – vélekedett.

Óriásit fog tarolni Orbán, és röhög a markába

– figyelmeztetett Kunhalmi Ágnes az EP-választásra arra az esetre, ha külön indulnak az ellenzéki pártok, de szerinte Orbán Viktor közösen legyőzhető, „most kell bevinni az ütést, akkorát behúzni, hogy ne tudjon talpra állni”.

Szabó Tímea szerint „ma Magyarországon a szabadságot Orbán Viktor és az ő pedofilhálózata veszélyezteti”. A Párbeszéd – Zöldek ügyvezető társelnöke azt is kifogásolta, hogy „luxusnyugdíj” jár a távozó köztársasági elnöknek, majd úgy vélekedett, hogy „az egész gépezet selejtes, az egész gépezet szemétre való”.

Ha Orbán Viktor ennyi emberéről kiderül, hogy bűnös, akkor az egész rendszere bűnös, a tetején Orbán Viktorral

– vélekedett.

Dobrev Klára a Fidesz–KDNP államfőjelöltjét, Sulyok Tamást mameluknak nevezte, szerinte a Sándor-palota portását alaposabb körültekintéssel választják ki. Úgy fogalmazott, Orbán holnap elnökválasztási puccsra készül, és ki készül puccsra? Aki fél a néptől. Az árnyék-miniszterelnök úgy látja,

remegnek a térdek, rés keletkezett a pajzson.

Dobrev Klára a legdöbbenetesebbnek azt nevezte, hogy ezek a történetek nem Novák Katalin, Varga Judit vagy Balog Zoltán egyszemélyes akciói, hanem „egy egész hálózat dolgozott azon”, hogy a történtek büntetlenek maradjanak. Dobrev beszédében „fideszes pedofilhálózatot” emlegetett, aminek az élén szerinte a miniszterelnök áll.

Azahriah üzent a tüntetőknek, amikor a youtuberek szerveztek kiállást a pedofília ellen február 16-án, pénteken a Hősök terén. Bántja a lelkünket az igazságtalanság - fogalmazott. Összefoglalónkat az eseményről itt elolvashatja >>>