Hónapokon át lopta meg munkaadóját egy diákmunkás a hatvani Tescóban. A fiatal pénztáros több mint ötmillió forintot tett el a kasszából tíz hónap alatt.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban a 24.hu-nak azt mondta, a vádlottat tetten érték, be is ismerte a bűnösségét, de nem adott különösebb magyarázatot arra, hogy mire költötte a pénzt. 

A 21 éves férfi 2020 januárja óta dolgozott diákmunkásként a hatvani Tescóban, ahol áprilistól már pénztárosi feladatot is ellátott.

A módszer

Indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékekért kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat blokkba tekerte és eldugta a ruhájában, és minden esetben így távozott a pénztártól.

A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5 millió 673 ezer  forintot sikkasztott el. A fiú ruhájában 250 ezer forintot találtak akkor, amikor tetten érték.

Az ügyészség 2 év 5 hónap felfüggesztett börtönt kért a fiatalra és azt, hogy kötelezzék az általa okozott kár megtérítésére.

Hasított a diákmunka: lassabb június után csúcsra pörgött a foglalkoztatás

A Meló-Diák Iskolaszövetkezetnél 15-20 százalékkal emelkedtek a kifizetések – közölte az economx megkeresésére a cég vezetője. Majzik Nándor két fontos tapasztalatot is megosztott portálunkkal: egyrészt a korábbinál jóval több diák akart dolgozni – különösen igaz ez a 18 év alattiakra –, másrészt a nehéz fizikai munkát végleg kizárják a magyar fiatalok. Bővebben >>>