Egy helyi lakos már panaszt is tett a Veszprém-Megyei Környezetvédelmi Hatóságnál. A környezetszennyezésről szóló bejelentés azért született meg, mert vélhetően egy nagy méretű gödörből, vagy annak közvetlen közeléből égett szemét bűzéhez hasonló gázok árasztják el Balatonvilágost hetek óta – derült ki a Szeretlek Balatonaliga nevű népes Facebook-csoportba feltöltött lakossági beszámolóból.

Különösen akkor érzik a lakók a büdöset, amikor azt a szél a balatoni település felé fújja észak-északkeleti irányba. Amennyiben a szél a másik, nyugati, délnyugati irányba fúj, akkor a 71-es főúton lehet érezni az erős és ismeretlen eredetű gázokat tartalmazó szagot.

A panaszos lakó a posztban azt is megjegyezte, hogy a lukból szálló büdös gázok a lakók számára kezelhetetlen problémát jelentenek: a kellemetlen szagot sokszor a zárt ablakon keresztül is érezni lehet.

Ugyanakkor a Balatonvilágoson és környékén élők nem tudják, hogy a gödör hol található pontosan, amely az utóbbi időben jelentősen megnehezíti az életüket.

A Veszprém-Megyei Környezetvédelmi Hatóság munkatársai ígéretet tettek, hogy a panasz benyújtását követően munkatársaik több szakértővel együtt kivonulnak és megvizsgálják a területet, ahol a bűz eredetét gyanítják.

Egy újabb bejegyzés alapján a tűzoltók szombat éjszaka kivonultak, mert ismét különösen nagyon büdös volt.

Róka-móka: lefilmezték a Balaton-parton parádézó ragadozókat, nagy a jövés-menés

A Tihanyban kihelyezett Balaton-parti vadkamera vidrákat, nyesteket, rókákat és borzokat rögzített. Bővebben --->