Mérföldkőhöz érkezett a budapesti gyalogátkelőhelyek felújítása: már több mint ezret sikerült felújítani belőlük. A Budapesti Közút Zrt. az 5240 zebrának már több mint a felét felújította – írja az Én Budapestem.

Mint ahogyan azt a társaság közleményében írta, az ezredik felújított gyalogátkelőhelyet a Sáfrány utca – Kondorosi út kereszteződésében festették fel, ahogy az ezeregyediket is.

Hozzátették, céljuk, hogy a fővárosi zebrák állapota kifogástalan legyen, ezzel is hozzájárulva a balesetmentes és biztonságos közlekedéshez.

mérföldkő azonban több mint ezer felújított zebrát foglal magába, mivel külső megbízásból még további 36 újult meg, 83-at pedig külsős kivitelező hozott rendbe.

Arra is emlékeztettek, hogy 2021-re jelzőtáblával látták el a fluoreszkáló gyalogátkelőhelyeket, amelyek nem jelzőlámpásak, nem forgalomcsökkentett övezetben helyezkednek el, továbbá nem kell egyéb elsőbbségadási okokból jelentősen csökkenteni a sebességüket a járműveknek.

Ennek köszönhetően már távolról észlelik a sofőrök a veszélyesebbnek számító gyalogátkelőhelyeket, és időben felkészülhetnek az elsőbbségadásra.

Nagy ígéretet tett Budapestnek Karácsony Gergely

Budapesten 5240 gyalogátkelőhely található, ezeknek több mint a felét az elmúlt három évben felújították. Idén újabb ezer gyalogátkelőhelyet újít fel a Budapest.
Bővebben--->