A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója mindkét nap 6:30 és 13:30 között végzi a tisztítási munkálatokat, először az Erzsébet híd déli, majd északi oldalán.

Az FKF arra kéri az adott időszakban arra közlekedőket, hogy figyeljenek az ott dolgozó munkagépekre, és vigyázzanak a területen dolgozó munkatársakra.

Budapesti Közművek közleménye szerint a hídmosási időszak május 18-ig tart, amelynek során az Erzsébet híd mellett az Árpád híd, a Váralagút, a Lánchíd, a Zielinski híd, a Szabadság híd, a Margit híd, a Petőfi híd, valamint a Rákóczi híd is megtisztul.

Ezzel párhuzamosan, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának huszadik évfordulójára készülve a főváros számos helyszínén koncentrált takarítóprogram valósul meg. Április 21-én több nagy forgalmú, a belvárostól távolabb levő helyszínén is takarítást végeznek, amelynek keretében az Etele tér, a Flórián tér, a Lehel tér, Kőbánya két fő közlekedési csomópontja, valamint további helyszínek is megtisztulnak.

Április 28-án pedig a 4-es 6-os villamos teljes vonalán is nagytakarítást végeznek.

Stresszoldó a takarítás? Így hat a kupleráj a munkavégzésre

Egy friss kutatás kiderítette, hogy a takarítás pozitívan hat a mentális egészségünkre, a rendetlenség pedig rontja a koncentrációnkat, ráadásul feszültebbé tesz és megnehezíti a munkavégzést is. Vagyis összességében gyorsabban halad az ember a feladataival, amennyiben a stressz-szintjének kedvező környezetben dolgozik.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->