A megalapozott gyanú szerint a 44 éves nő hétfő hajnalban kétszer vállon szúrta 54 éves párját. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A közlemény szerint az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított ugyanis turistaként érkezett Magyarországra, sem egzisztenciális, sem személyi kötődése nincs.

Erre, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság szerint fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, ezért úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a középkorú holland pár féltékenység miatt veszett össze egy Kazinczy utcai Airbnb-lakásban.

A Blikk szerint a nő arra lett figyelmes, hogy a párja titokzatos üzeneteket küld. Ez robbanthatta ki a veszekedést, végül pedig a tragédiához is ez vezethetett.

A belvárosi házban, ahol az eset történt, már csak néhányan élnek állandó lakók, a lakások többsége Airbnb-szálláshelyként üzemel. A tragédia után a 44 éves nő sikoltozni és szaladgálni kezdett a házban. Erre eleinte a lakók nem is figyeltek fel, mivel a házban mindennapos a külföldi turisták hangoskodása. 

 

Nem kaptak sört, szétverték a munkásszállót

A Veszprém Vármegyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol egy ukrán állampolgárságú testvérpárt, akik ámokfutást rendeztek egy pápai munkásszállón.