Március első két hetében lehetett meglátogatni a Biodómban tartott fényjátékot. Az érdeklődők akár előzetesen online jegyvásárlás során is foglalhattak helyet a kiállításra február 15-29 között.

A kedvezményes időszakban egy felnőtt jegy 6000 forintba, egy gyermekjegy (2-14 kor között) 3150 forintba, míg a diák és szenior jegyek 5000 forintba kerültek.

Aki nem volt elég szemfüles és már kicsúszott az elővételes időszakból az már kicsit drágábban, 3500-6900 forint között válthatta meg jegyét online vagy a helyszínen.

A helyszíni jegyértékesítés kevésbé volt népszerű a látogatók körében, ugyanis a jegyek kétharmada online formában kelt el

 – mondta lapunknak Hanga Zoltán, a fővárosi állatkert szóvivője.

Persze nem mehet minden mindig gördülékenyen. Már korábban is írtunk róla, hogy történt egy lopás a kiállítás során. A tolvaj az egyik fényforrást tulajdonította el, azonban szerencsére a rendőrség elkapta a tettest és a lézereszköz visszakerült a kiállítóhoz, így komolyabb kárról nem kell beszélni. 

Na de, hogyan hasznosítható a Biódóm?

Jelenleg az intézmény beruházása szünetel, de a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatósága addig sem tétlenkedik. Elsődleges céljuk volt, hogy a létesítmény összes alkalmasnak vélt terét hasznosítani tudják, így a fényjáték megrendezése nem egyedülálló esemény lesz a közeljövőben. 

Fővárosi Önkormányzat által már például ősszel megrendezték az Első Budapest Állásbörzét, de ide sorolható még a decemberben indult Sárkány Éve Lampion Fesztivál is. A Biodóm még a Vadak ura családi musical 4 előadásának is otthont adott február második hétvégéjén. 

Természetesen csak olyan programok jöhetnek szóba, amelyek az Állatkert szellemiségével összeegyeztethetőek, illetve a műszaki megvalósíthatóság is egy elsődleges szempont a szervezést illetően

 – mondta lapunknak Hanga Zoltán.

A másik főbb céljuk az események megszervezésével természetesen a bevételnövelés is, amely az állatkert gazdálkodásának egyensúlya miatt is fontos. 

A végső funkció elnyerése még várat magára, de a szervezőknek számos elképzelésük van nagyobb volumenű programokat illetően, ám ezek még előkészítés alatt állnak.

Szerencsére azt már elárulhatták, hogy a Biodómhoz kapcsolt szabadtéri kifutó már az idei szezonban is megtelik. Egyelőre állatok bemutatására készülnek a helyszínen.

Március 18 és április 21 között azonban máris újabb program veszi kezdetét. Tavaszi lampionvarázs várja az érdeklődőket, amely bár nem közvetlenül a Biodómban lesz, de magába foglalja a létesítményhez tartozó kifutók mellett elhaladó sétányt, illetve részben a kifutókat is. 

Főváros: nem tudjuk se fenntartani, sem befejezni a Biodómot

A főváros kijelentette, hogy sem fenntartani, sem befejezni nem tudja a Biodómot, amely fűtés nélkül akár be is omolhat.Bővebben--->