Március 1-jén lépett érvénybe az Építési és Közlekedési Minisztérium által szorgalmazott új tömegközlekedési tarifarendszer. Karácsony Gergely főpolgármester, illetve Lázár János építési és közlekedési miniszter egyezsége nyomán az ország és vármegyebérlet érvényes lesz Budapest területén a BKK, a Volánbusz, a MÁV-HÉV, illetve a MÁV-START 2. osztályú járatain is. 

A vármegye- és országbérlet ára 9450, illetve 18 900 forint, azonban a diákok 90 százalékos kedvezménnyel 945, valamint 1890 forintért válthatják ki ezeket a bérleteket. Az árengedményből kihagyták viszont a tanulmányokaikat levelező munkarendben végző hallgatókat, így számukra márciustól megszűnik a diákkedvezmény lehetősége – írja az Eduline.

Az új tarifarendszerben 50 százalékos árengedménnyel utazhatnak a 14 és 25 év közötti fiatalok, azonban sem a kormányrendeletben, sem a Volánbusz és MÁV oldalán nincs feltüntetve a 25 év feletti levelező hallgatók hallgatókra vonatkozó kedvezmény. Egy az Eduline-hoz eljutatott olvasói levél számol be arról, hogy elutasították egy levelező formában tanuló hallgató kedvezmény kérelmét. A portál az esettel kapcsolatban megkereste a Volánbusz Zrt-t, de nem kaptak választ a kérdéseikre.  

Ennyivel úszhatja meg a tömegközlekedést

Március 1-jétől új időszámítás kezdődött a közösségi közlekedésben.