Az ismert egészségügyi elemző, Dr. Kunetz Zsombor írta meg a Facebook-posztjában – amelyet a Szeretlek Magyarország szúrt ki –, hogy a Balassagyarmati Kórházban leáll a szülészet-nőgyógyászati osztály június 30-ig a minimum feltételek hiánya miatt. Ez valószínűleg humánerőforrás-hiányt jelent.

Ezen kívül a következő kórházakban szünetelnek az ellátások a közeljövőben:

  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban az arc-, állcsont sebészet ügyeleti ellátása akadozik, a nagyobb probléma, azonban, hogy a stroke és neurológiai ügyeleti ellátást sem tudja biztosítani február 27-én és 29-én személyi feltételek átmeneti hiánya miatt.
  • Solymáron „csak” a fogszabályozás tekintetében szűnt meg az ellátás, míg a Szegedi Tudományegyetemen a molekuláris diagnosztikai ellátás korlátozódik hosszabb-rövidebb időszakokban labor felújítás miatt, ami kromoszóma és onkohematológiai cytogenetikai vizsgálatokat is érinti.

 

Jó hír is akadt

Gyöngyösön megjavult a CT, Győrben saját egy adminisztrációs hibát javít ki az NNK (a tavaly év végi kijelölésben, amelyben a Győri Petz Aladár Kórház nem tudta biztosítani az infektológiai járóbeteg ellátást – ezt továbbra sem tudja – egyes érintett települések duplikáltan jelentek meg, és ezt javítja).