Navracsics Tibor: regionális dráma zajlik az országban
Navracsics Tibor: regionális dráma zajlik az országban

Navracsics Tibor: regionális dráma zajlik az országban

Bár Budapest uniós viszonylatban fejlődik, országos szinten van még min javítani. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Macronomx konferencián számolt be az új fejlesztéspolitikai tervekről.
Faragó Janka, 2024. június 18. Fotó: Economx - Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter

Magyarország kis lépésekben ugyan, de gazdaságilag és politikailag is felzárkózik az uniós átlaghoz, és egyértelműen Budapest a legnagyobb haszonélvezője a brüsszeli támogatásoknak – mondta el Navracsics Tibor a Macronomx-on, az IndaMedia és az Economx közös konferenciáján. 

A miniszter pozitív eredményként emelte ki azt, hogy a 2013-as járási adatokhoz képest 2022-re már 22 járás kilábalt az átlag alatti fejlettségi kategóriából.

A jövőre nézve Navracsics Tibor elmondta:

az eddigi település alapú fejlesztéspolitika helyett a térség alapú fejlesztéspolitikára próbáljuk áttolni a hangsúlyt.

Ugyanakkor a tárcavezető beszélt arról is, hogy az országban jelen van egyfajta „regionális dráma”, ami leginkább a nyugat-dunántúli területeket érinti. 

Az előadásban szó esett még: 

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Navracsics Tibor: regionális dráma zajlik az országban

Bár Budapest uniós viszonylatban fejlődik, országos szinten van még min javítani. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Macronomx konferencián számolt be az...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.