Ezért lehetett „nullás” Azahriah Puskás-sorozata. Hová tűnt a pénz?
Ezért lehetett „nullás” Azahriah Puskás-sorozata. Hová tűnt a pénz?

Ezért lehetett „nullás” Azahriah Puskás-sorozata. Hová tűnt a pénz?

Rúzsa Magdi, Majka, Curtis és a legújabb csillag, Azahriah. Ők azok a magyar előadók, akik képesek csillagászati összegeket is bezsebelni egy-egy nagyobb fellépéssel. Arról, hogy vajon mi igaz a több száz milliós bevételekből, Tabár Zoltánt, a KoncertBooking ügyvezető igazgatóját kérdeztük az Economx videocast legújabb részében.
Faragó Janka, 2024. július 5. Fotó: Economx

Sokszor nem realistán gondolkodunk a magyar zenészek jövedelméről - mondja Tabár Zoltán, a KoncertBooking ügyvezetője. Egy-egy tömegeket vonzó produkció mögött mindig ott áll egy gazdasági társaság. A bevételekből gyakran még másik 30-40 főt kell kifizetni, és összességében a műfaj rengeteg szervezési, valamint technikai költséggel is jár. 

Reagálva Azahriah posztjára, miszerint nullás volt számára a Puskás-koncertsorozat, Tabár Zoltán úgy véli, hogy valószínűleg Azahriah visszaforgatja a pénzt, hogy nagyobbra tudjon nőni a piacon.

A beszélgetésben szóba kerül az is, hogy a kisebb produkciók általában eléldegélnek körülbelül havi 450 ezer forintból is. Miközben 50-60 lehet az olyan, jellemzően fesztiválokon előforduló produkciók száma hazánkban, amelyek igazán komoly bevételeket termelnek. 

A podcast-ben többek között szó esik még: 

  • a hazai backstage kultúráról;
  • Rúzsa Magdi 100 milliós jutalékáról;
  • a Szandis botrányról;
  • és a jótékonysági koncertek bukásáról. 

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Ezért lehetett „nullás” Azahriah Puskás-sorozata. Hová tűnt a pénz?

Rúzsa Magdi, Majka, Curtis és a legújabb csillag, Azahriah. Ők azok a magyar előadók, akik képesek csillagászati összegeket is bezsebelni egy-egy nagyobb fellépéssel. Arról, hogy vajon mi...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.