Oszkó Péter egy nagyon szokatlan folyamatra figyelmeztet
Oszkó Péter egy nagyon szokatlan folyamatra figyelmeztet

Oszkó Péter egy nagyon szokatlan folyamatra figyelmeztet

Annak ellenére, hogy a belföldi fogyasztás meredeken csökkent 2023-ban, az előzetes elképzelésekkel ellentétben a BUX szárnyalt, nem fordultak el az emberek a befektetésektől, de sokkal bizalmatlanabbá váltak. A gazdaságot lassító folyamatok visszafordítása nem lehet gyors, ennek következtében viszont nehéz növekedést elérni – fogalmazott az economx.hu podcastjában Oszkó Péter.
Magyar Márton, 2024. március 22. Fotó: Economx / Economx.hu - Oszkó Péter - üzletember, befektető

Bár a lakossági fogyasztás érzékelhetően csökken, de köszönhetően a hazai értéktőzsde szerencsés pénzügyi helyzetének a BUX történelmi sikereket ért el, bár a képhez hozzátartózik, hogy a szárnyalást megelőző év lejtmenet volt - értelmezte a gazdasági folyamatokat a korábbi pénzügyminiszter

A kedvezőtlen folyamatok egyik fordulópontja a 2022-es választásokat megelőző egyszeri juttatások voltak, aminek egyértelmű következménye volt az infláció gyorsítása, így kijelenthető, hogy a társadalom katalizátorává vált a nemzetközi trendek miatt amúgy is növekvő drágulásnak. Oszkó szerint egyértelműen látszik, hogy a háztartások pénzügyi helyzete nem romlott drámaian, de ez pusztán annak köszönhető, hogy a pénzromlással párhuzamosan kezdtek el spórolni az emberek, hiszen a többség számára bizonytalanná vált a pénzügyi környezet.

Oszkó Péter szerint figyelemreméltó változás, hogy az elmúlt másfél évtizedben először nőtt a munkanélküliek száma, ami egyértelmű jelzése annak, hogy a cégek egy része már nem tudja a rossz gazdasági környezetben megtartani a munkavállalóit, ami ha nem is komoly, de szokatlan változást jelez a piacon.

Különleges helyzetben vannak a magyar cégek, hiszen a többség a generációváltás küszöbén áll, ami minden szereplő számára komoly kihívást jelet. Oszkó szerint a családi vállalkozások számára is elengedhetetlen a szakértői segítség a túléléshez.

A szakember többek között erről is beszél majd az Economx legújabb konferenciáján, az április 15-i Buisness Talks-on.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Oszkó Péter egy nagyon szokatlan folyamatra figyelmeztet

Annak ellenére, hogy a belföldi fogyasztás meredeken csökkent 2023-ban, az előzetes elképzelésekkel ellentétben a BUX szárnyalt, nem fordultak el az emberek a befektetésektől, de sokkal...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.