A Mol 6 forinttal, 0,28 százalékkal 2154 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 115 forinttal, 0,81 százalékkal 14 230 forintra erősödött, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 410,50 forintra nőtt, forgalma 12,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 170 forinttal, 2,02 százalékkal 8575 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3690,24 ponton zárt csütörtökön, ez 10,52 pontos, 0,28 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Az emelkedés elsősorban a Richter 2 százalék feletti erősödésének köszönhető. A csütörtöki hírek legfeljebb az OTP árfolyamát befolyásolták, nevezetesen az, hogy lezárult szerbiai bankjai egyesülése. A vezető részvények értékét inkább a gyorsjelentések előtti várakozások határozzák meg, így várhatóan pénteken is ez fogja mozgatni az árakat. A nyugati tőzsdék többnyire enyhe mínuszban zártak, a BÉT tehát felülteljesített az európai átlaghoz képest.

- mondta Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!