Az összeurópai STOXX 600 0,41 százalékos, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,60 százalékos emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést. Londonban az FTSE 100 index 0,61 százalékos erősödéssel végzett, a frankfurti DAX 0,91 százalékkal zárt magasabban, a CAC 40 Párizsban 0,36 százalékos nyereséggel zárt. Milánóban 0,47 százalékos, Madridban 0,23 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a szerdai tőzsdenap.

Az euróövezeti Euro Stoxx 50 index két havi, a STOXX 600 index egy havi csúcsot ért el. A londoni index egyhavi, a frankfurti index kéthavi, a párizsi index hathetes csúcsra emelkedett. Milánóban több mint négyhavi, Madridban pedig hatheti csúcsot ért el a tőzsdeindex szerdán.

A nyersolaj világpiaci ára szerdán csökkent a globális olajkínálatra és keresletre vonatkozó ellentétes kilátások miatt. A Nemzetközi Energiaügynökség bejelentése, miszerint az olajpiac nem lesz olyan szűkös a folyó negyedévben, mint eredetileg gondolták, ami a vártnál jobb amerikai és brazíliai termelésnövekedésnek tulajdonítható.

Az amerikai Energia Információs Hivatal (EIA) szerdán publikált adatai szerint az amerikai nyersolajkészletek 3,6 millió hordóval nőttek a múlt héten, nagyobb mértékben az 1,794 millió hordós piaci várakozásoknál és nagyobb mértékben az American Petroleum Institute által kedden bejelentett 1,3 millió hordós növekedésnél is.

Az európai kereskedési idő végén az amerikai WTI nyersolaj ára 1,61 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi piacon hordónként 77,00 dolláron, a Brent ára pedig 1,18 százalékkal 81,50 dollárra csökkent.

A dollárindex emelkedett szerdán, az euró árfolyama a dollárral szemben csökkent, az arany ára is egy kissé csökkent. Az arany spot jegyzése 0,05 százalékkal csökkent unciánként 1962,16 dollárra. A dollárindex 0,15 százalékkal emelkedett 104,21 pontra. Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0866 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!