Rossz a hangulat a piacokon, és ez valószínűleg a forintnak sem kedvez majd. A magyar fizetőeszköz az euróval szemben a történelmi mélypont közelében állt nyitáskor, 425 fölött állt a keresztárfolyam. A történelmi mélypontot az euró ellenében múlt hétfőn állította fel a jegyzés, akkor 426,091-ig emelkedett az euró ára. Ma délelőtt ez a szint megdőlt, 426,669-ig ugrott a keresztárfolyam, és tekintettel arra, hogy a forint meredeken esik, a mai nap során még tovább gyengülhet a forint. 

dollár hétfőn reggel már nyitás után 437 forint fölött is járt, megvolt az új történelmi mélypont, a keresztárfolyam közel jár a 440-hez. A svájci frank ára 440 forintig emelkedett, a történelmi rekord 444,917-nél van, nem egészen 5 forinttal följebb. 

"Új mélypontra kerülhet a forint. Nem javul a hangulat a hazai fizetőeszköz piacán, a mai kereskedésben jó esély van rá, hogy mind az euró-forint, mind a dollár-forint új történelmi rekordot állít be. Előbbi esetében 425,87-nél, utóbbinál 437,18-nál található az eddigi rekord" - közölte ma reggel az Equilor brókercég. 

"A múlt hét sem a forint erősödéséről szólt, hiszen továbbra is a történelmi csúcs közelében mozog az EURHUF árfolyama. A gázfizetéssel kapcsolatos haladékról szóló hírek kapcsán némi erősödést tudott még produkálni a forint a múlt hét elején, azonban ez az erő gyorsan elszállt. Jelenleg is 424 forintos szinteken jár az EURHUF, míg a dollár sem mutatja gyengülés jeleit, így ebben a környezetben nehéz feladat vár a magyar devizára" - tette ehhez hozzá a KBC Equitas.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!