A várakozásokat felülmúló sikerrel zárult a Masterplast nyilvános részvénykibocsátása pénteken. A tőkeemelési tranzakcióban a társaság 4 100 forintos áron, közel 2,25 millió új részvény kibocsátásáról döntött, amely során több mint 9,2 milliárd forint tőkét von be – írja közleményében a cég.

Az október 5-én indult tranzakció során a Masterplast eredetileg felajánlott 2 millió darab részvényére közel 2,6 millió részvényjegyzési igényt adtak le lakossági és intézményi befektetők a meghirdetett 4 000 – 4 400 forintos ársávban. A 4400 forintos maximális és a 4100 forintos végleges ár különbözete a lakossági befektetők részére a jegyzési eljárás lezártát követő hét napon belül visszatérítésre kerül a forgalmazónál vezetett fizetési számlára.

A vállalat eredetileg 2 millió, de túljegyzés esetén maximum 2,3 millió darab új részvényt akart értékesíteni, végül közel 30 százalékos túljegyzés mellett több mint 10,6 milliárd forint összegű jegyzési ajánlat érkezett.

A Masterplast legfeljebb 375 ezer darab részvényt ajánlott fel a lakosság számára. A tíznapos lakossági jegyzési időszak alatt több mint 660 ezer darab, a 4 400 forintos maximális áron számolva több mint 2,9 milliárd forintot meghaladó összegű igényt adott le a közel 1 200 lakossági befektető. Az intézményi befektetők számára a múlt héten, hétfőtől péntekig volt lehetőség jegyezni, végül több mint 7,7 milliárd forint értékű részvényjegyzési igényt adtak le.

A társaság igazgatótanácsa végül 2.249.352 darab új részvény kibocsátásról döntött. A részvények kibocsátási árát a beérkezett intézményi ajánlatok alapján minden befektető számára egységesen 4 100 forintban állapították meg. Ezek alapján a Masterplast 9,22 milliárd forint értékű tőkeemelést hajt végre, amiből a lakosság 2,27 milliárd, az intézményi befektetők pedig közel 6,95 milliárd forint értékben jutnak új részvényekhez.

„A rendkívül viharos tőkepiaci környezetben is bizalmat kapott a Masterplast sztori. Az épületek energiahatékonyságának javítása és karbonkibocsátásának csökkentése stratégiai jelentőségűvé emelte a hőszigetelés szerepét” – mondta Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Az új részvények BÉT-re történő bevezetése várhatóan 2022. november 2-án történik meg. Az OTP honlapján további részleteket is elárul a Masterplast részvénypiacra lépéséről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!