Az FTSEurofirst 300 összeurópai index 0,02 százalékkal, a STOXX 600 index 0,09 százalékkal csökkent, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index viszont 0,65 százalékos erősödéssel zárt. Londonban az FTSE 100 index 0,45 százalékkal gyengült csütörtökön.

A frankfurti DAX 0,25 százalékos emelkedéssel, a CAC 40 Párizsban 0,71 százalékos erősödéssel fejezte be a kereskedést. Milánóban 0,25 százalékos, Madridban 0,18 százalékos indexemelkedéssel ért véget a csütörtöki tőzsdenap.

Az árfolyamokat csütörtökön elsősorban vállalati eredmények mozgatták.

Frankfurtban az Infineon és a Continental részvénye vezette az áremelkedést négy és fél, illetve három és fél százalékos erősödéssel. Milánóban az STMicroelectornics részvénye három százalékkal, a Stellantis papírja két százalékkal erősödött. Londonban az AstraZeneca részvénye több mint hét százalékot veszített értékéből, hozzájárulva az indexcsökkenéshez.

Az olajár csütörtökön is emelkedett, már a negyedik egymást követő napon. Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj ára 2,48 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 75,69 dolláron, a Brent ára pedig 2,49 százalékkal emelkedett 81,18 dollárra.

Az arany ára csökkent, a dollárindex emelkedett, az euró árfolyama gyengült csütörtökön. Az arany spot ára 0,27 százalékkal unciánként 2029,67 dollárra csökkent. A dollárindex 0,19 százalékkal emelkedett 104,26 pontra. Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik egyengébben 1,0763 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!