Újabb ágazatban szerzett jelentős tulajdonrészt a Mol: BÉT-közleményében jelentette be, hogy lezárta a Waberer’s részvényeinek 15 százalékának megvásárlását. 

A tájékoztatás szerint a Mol egyik leányvállalata, a Mol Vagyonkezelő Kft. szerzett tulajdonrészt a logisztikai cégben.

A Portfolio beszámolója szerint a több mint 2,5 millió darab részvény megvásárlás hatalmas tranzakció volt, két kötésben valósult meg, amelyek a piaci értéke 10 milliárd forint felett volt.

A hír nem újdonság, az olajcég már tavaly decemberben jelezte: a Waberer’s 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal.

A Mol és a Waberer’s az akkori tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást is kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!