Kedvezően fogadták a piaci szereplők a Magyar Nemzeti Bank új lépéseit, amikkel visszafognák az egyre inkább elharapódzó inflációs helyzetet.

Miután Virág Barnabás, a jegybank alelnöke több új intézkedést jelentett be, délre nagyot erősödött a forint is. Ez a dollár esetében 2, az euró esetében közel 3 százalékos elmozdulást jelent a pénteki kereskedésben.

A 417-es euró és a 429-es dollár nem elfogadható, mindennek az inflációs hatását le kell törni Orbán Viktor miniszterelnök utasítására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!