Hétfőn kora reggel a májusi határidőre a Brent 71,38 dolláron is állt, ami 2020. január 8. óta a legmagasabb szint. Röviddel 8 óra után 70,57 dolláron jegyezték, 1,21 dollárral magasabban a pénteki záróértékéhez képest.

Vasárnap az Irán által támogatott jemeni húszik drónokkal és rakétákkal támadtak egyebek között szaúdi olajipari létesítményeket, de egyik sem ért célba, azokat megsemmisítették a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció harci gépei.

A Brent 53,3 dolláron kezdte az idei évet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!