A Redditen DeepF------Value-ként, YouTube-on és X-en pedig Roaring Kitty néven ismert Keith Gill vasárnap este hosszú idő után ismét aktívvá vált az interneten, és egy olyan képet tett közzé, amelyen az látható, hogy jelentős mennyiségű GameStop törzsrészvény és vételi opció található meg a portfóliójában.

A Reddit kereskedőközösségének kedvenc kereskedője 5 millió GameStop-részvénnyel rendelkezik, 115,7 millió dollár értékben a pénteki záróárfolyam szerint. A Reddit egyik fórumán közzétett képernyőkép alapján egy 120 ezer darabos, 20 dolláros kötési árú vételi opcióból álló pozíciót is kimutatott a számla, ami júniusban jár le.

Ebből darabonként 5,68 dollárért vásároltak. A videójáték-viszonteladó részvényei 23,14 dolláron zártak pénteken.

Keith Gill ugyanekkor közzétett egy rejtélyes bejegyzést az X-en, amelyen egy, az Uno játékból ismert „(kör)fordító kártyáról” tett ki képet (utalva ezzel az Uno Reverse Card nevű internetes mémre). A posztot nagyon hamar 30 ezren lájkolták – írja a CNBC.

A kereskedő először három hete bukkant fel a közösségi médiában, amely óriási ralit indított el a GameStop részvényeiben, melynek értéke májusban csaknem megduplázódott. Gill ekkor még csak egy, a székében előre dőlő férfiról készült képet tett közzé, de már ennyi elég volt a vásárlási láz kitöréséhez.

Megleckéztették a redditezők a tőzsdei hiénákat

Eljárt már az idő a számítógépes játékok fizikai értékesítése felett, de a tőzsde megjárta, hogy hidegracionalitással kezdett bele egy bolthálózat shortolásába: a Redditen lévő játékosok úgy vették egy kipécézett cég papírjait, hogy felégették a hedge fundok nagy pozícióit is, egyet majdnem csődbe is vittek.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!