Az euró a kora reggeli 387,73 forintról 387,32-re változott estére. A dollár 358,53 forintról 358,04-re csökkent, de a svájci frank 406,94 forintról 407,04-re drágult.

A hét elejéhez képest a forint erősebben áll a szerda esti jegyzésén, 0,4 százalékkal az euró, 0,8 százalékkal a dollár és 0,7 százalékkal a svájci frank ellenében. A februári kezdéshez képest ugyanakkor 1 százalékkal gyengült az euróval, 0,9 százalékkal a dollárral szemben. A svájci frankkal szemben viszont 1,1 százalékkal erősödött.

 

 

 

Ha beválik a kormány terve, brutális béremelkedés jöhet

Ha megfelelően erős lesz a gazdasági növekedés, és az infláció is szerencsésen alakul, akkor elérhető lehet a minisztérium várakozása a 6-7 százalékos reálbéremelkedésről – jelezte az Economxnak Árokszállási Zoltán a KSH csütörtöki béradataira várva. Az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint ez nem lesz könnyű feladat a kormány részéről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!