A történelmi mélypontokhoz közeli szinteken állt hétfőn piacnyitás után a forint. Az euró ára 421, a dolláré 430 fölött volt reggel, a svájci frankot 437 fölött jegyezték. 

"Egyre messzebb került a megnyugtató szinttől a forint árfolyama a devizapiacon. Az euró-forint árfolyama továbbra is a múlt hét csütörtökön beállított történelmi maximum közelében van, mely 423,67 forintnál jelent ellenállást. Ezt követően 427,4 forintnál adódna ellenállás. A nagyobb forinterősödéshez első körben 417 forint alá kéne visszatalálnia a kurzusnak" - közölte az Equilor. 

"A régiós devizákhoz - cseh korona, lengyel zloty, román lej - képest a forint rosszabbul teljesített az idén, ez több tényezővel és a bizalmatlansággal magyarázható. A stabilabb árfolyamhoz és az erősödéshez rövid távon az uniós pénzekről szóló megegyezésre, hosszabb távon az egyensúlyi mutató fenntartható javulására lenne szükség" - közölte Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!