Az eurót szerda reggel hét órakor 394,05 forinton jegyezték, kissé alacsonyabban az előző este hat órai 394,62 forintnál. A dollár jegyzése 364,26 forintra csökkent 364,98 forintról, a svájci franké pedig 405,85 forintra ment le 406,23-ról.

Szerda reggeli jegyzésén a forint 0,2 százalékkal áll erősebben az euróval szemben a júliusi kezdéshez képest, valamint 1,1 százalékkal erősebben a dollár és 1,0 százalékkal erősebben a svájci frank ellenében - írta az MTI.

Az OTP Global Markets elemzése szerint az EUR/USD egy hosszútávú szűkülő háromszögben mozog. Azon belül rövid távon enyhén felfele áll, de a minta nem mutat többre, mint az 1,0986 környéke még. A GBP/USD árfolyama kezd feltapadni egy trenderősítő alakzat nyakvonalára. Ha az 1,2817 fölé tudna zárni, akkor nagyobb teret nyithatna felfele.

Az EUR/HUF ármozgása trenderősítő mintának tűnhet, ha a 394 körüli szint felett marad és napokon belül áttöri a 398,4-et, akkor a 406,25 tesztelése jöhet. Amennyiben nem indul meg az emelkedés, akkor egy oldalazó sávkereskedésnek lehet nagyobb esélye.

  • Az USD/HUF ármozgása is a 375-ös ellenállás alatt alakít ki folyamatosan emelkedő swing mélypontokat. Az említett ellenállás áttörése teret nyithatna felfelé, ha egyáltalán bekövetkezik.
  • Az USD/JPY árfolyama az első célárat 162,5-nél majdnem elérte. Kezd túlvett lenni, így egy visszatesztelés után lehet jobb vételi helyet találni.
  • Az EUR/CHF is emelkedésbe kezdett, új csúcs még ebből a mintából nem látszik, az előző swing tetőpont lehet tesztelhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!