Az euró jegyzése csütörtök reggelre 384,94 forintra ment fel az előző esti 384,61 forintról, a dolláré 365,00 forintra 363,50-ről, a svájci franké pedig 406,41 forintra 406,00 forintról.

Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 1,1 és 0,9 százalékkal áll erősebben a hó eleji kezdésnél az euróval és a dollárral szemben, de 0,9 százalékkal gyengébben a svájci frank ellenében.

A forint a keddi kamatcsökkentés óta gyengül: a MNB döntése előtt még 381 forint körül mozgott az euró árfolyama.

Itt a megoldás: tovább csökkenhet az áremelkedés

Balatoni András, a jegybank igazgatója szerint elfogadhatatlanul magas a 7-8 százalékos év végi inflációs cél. Bemutatták az MNB és a GVH közös versenystatisztikai adatbázisát, amely akár inflációcsökkentő következtetések levonására is ösztönözheti a piaci szereplőket, kutatókat és gazdasági döntéshozókat. Bővebben >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!