Bár a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatemelése és az új, szigorú monetáris politikát támogató intézkedések bejelentése erősítették a forintot, az euró árfolyama szerda reggel még így is 400 forint felett volt. 

A Stooq.com adatai szerint szerdán kora reggel - 7 óra körül - az euró jegyzése 402 forint körül járt, a dollár kevesebb mint 401 forintba került. Ezzel szemben kedd reggel az euró és a dollár is 407 forintba került. a dollár pedig 

A jegybank az alapkamat 100 bázispontos emelése mellett bejelentette, hogy három új fegyvert vet be. Megemelik a bankok kötelező tartalékrátáját, rendszeresen rendez diszkontkötvény-aukciókat, továbbá elindít egy hosszú lejáratú betéti eszközt. Ezek a lépések a forintbőséget csökkentik a piacon, ezáltal erősíthetik a magyar devizát. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!