Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nem változtatott a kamatokon, az irányadó sáv továbbra is 5,25-5,5 százalék.

Ugyan az Egyesült Államok gazdasági növekedésének üteme megfelelő, ahogy a munkaerőpiac és a bankok helyzete is rendben van, az infláció még mindig nem csökkent az elvárt szintre, a két százalékos kategóriába. Így egyelőre marad a monetáris szigor a – indokolta a döntést a Fed elnöke, Jerome Powell a kamatdöntést követő sajtótájékoztatón.

Kamatcsökkentés tehát nem várható a következő időszakban.

Az szintén kiderült, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed egyelőre nem ad előretekintő iránymutatást, mert jelenleg is ülésről ülésre döntenek az aktuálisan beérkező adatoknak megfelelően. Kamatvágáson még egyáltalán nem gondolkodnak.

A Fed legközelebb decemberben tart kamatdöntő ülést.

(via portfolio

Soha nem volt még ennyire nyomasztó Amerika fölénye

Rekordmagasságba emelkedett idén az amerikai tőzsdék súlya globális összevetésben. A nyereségek kizárólag a hét legnagyobb amerikai cég szárnyalásának voltak köszönhetők, csalódniuk kellett azoknak, akik más piacokat választottak, csak azért mert azok olcsóbbak. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!