A frankfurti DAX-index 0,99 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,84 százalékkal, a londoni FTSE-100 index 0,53 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 1,03 százalékkal emelkedett a nap végére.

A Brent olajfajta hordónként 72 centtel, azaz 0,85 százalékkal drágult, így az ára 85,06 dollárra emelkedett. Az arany unciánként 2342,75 dolláron állt, 0,49 százalékos növekedéssel.

A TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, júliusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 34,60 eurón zárt, ami 1,95 százalékkal magasabb, mint a pénteki záráskor.

Az európai tőzsdezáráskor New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,99 százalékos, az S&P 500-as index pedig 0,33 százalékos pluszban, míg a Nasdaq-piac összetett mutatója 0,21 százalékos mínuszban állt.

Brüsszel nem nézi tétlenül a magyar költségvetés hiányát

Az Európai Unió pénzügyi biztonságára nézve aggasztó, hogy a bizottság hét tagállam, köztük Magyarország esetében állapította meg a megengedett költségvetési hiány túllépését. A szakértő szerint azonban nem az uniós beavatkozási mechanizmustól, hanem a piacok potenciális elfordulásától kellene inkább tartani.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!