A STOXX 600 index 0,32 százalékkal, az Euro Stoxx 50 index 0,03 százalékkal, a londoni FTSE 100 index 0,74 százalékkal zárt alacsonyabban. 0,27 és 0,44 százalékos indexcsökkenéssel zárt a milánói és a madridi tőzsde. Ugyanakkor a frankfurti DAX 0,26 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,08 százalékkal emelkedett.

Közel négyhavi csúcsról korrigált a negatív tartomány irányába az olajár, melyet a geopolitikai feszültség közepette fokozódó ellátási aggodalmak emeltek meg. Az európai kereskedés végén a WTI hordónként 78,31 dolláron állt 0,71 százalékos csökkenéssel, míg az északi-tengeri Brent 82,02 dolláron, 0,77 százalékos csökkenéssel.

Az arany ára unciánként 0,15 százalékkal 3033,54 dollárra emelkedett.

 

Az EB elnöke szerint fel kell készülnünk a háborús kockázatokra

Ursula von der Leyen azt mondta, a befagyasztott orosz vagyonból származó hasznot katonai felszerelések közös vásárlására használják fel Ukrajna számára. Ha többre kíváncsi, kattintson!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!