részvénypiac forgalma 9,0 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint minden szempontból jól teljesített a BÉT, a jelentős emelkedés magas forgalommal párosult.

Sághy Balázs úgy véli, a lendületes kereskedés nem a nemzetközi hangulatnak köszönhető, hiszen az európai tőzsdék alig emelkedtek. A BUX-ot jórészt a legnagyobb kibocsátók vállalati hírei hajtották, elsősorban a magas célár a Magyar Telekomra egy külföldi elemzőtől, valamint az, hogy a Richter egyik terméke bejuthat a kínai piacra. Nem maradt ki az emelkedésből az OTP sem, amely az európai banki árfolyamokkal együtt, míg a Mol a többi vezető részvényt követve erősödött.

 

  • Mol 12 forinttal, 0,43 százalékkal 2792 forintra erősödött, 847,3 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 125 forinttal, 0,86 százalékkal 14 670 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 13,0 forinttal, 2,15 százalékkal 617 forintra emelkedett, forgalma 483,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,42 százalékkal 8945 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

 

BUMIX 5131,64 ponton zárt hétfőn, ez 6,49 pontos, 0,13 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!