Mintegy 800 millió euró bevételt tervez a Frankfurti Értéktőzsdén a Douglas parfüm-kiskereskedő. A részvényeladás, a tőkepiaci feltételektől függően, várhatóan az első negyedévben fejeződik be.

A Reuters a vállalatra hivatkozva azt írja, a bevételhez a meglévő részvényesek, köztük a CVC Capital Partners közel 300 millió eurós tőkeinjekciója is hozzájárul. A tőzsdei profitot a vállalat az adósság csökkentésére kívánja fordítani, a fennmaradó hiteleket pedig kedvezőbb feltételekkel újrafinanszírozzák.

A Douglas 2013-ban került ki a tőzsdéről, miután az Advent pénzügyi befektető és a Kreke család közös felvásárlást hajtott végre. A többségi tulajdon 2015-ban a CVC-hez került, közel 3 milliárd euróért.

Idén ez lehet a második németországi tőzsde bevezetés a Renk tartályalkatrész-gyártó februári tőzsdei bevezetése után. A Renk részvényei a 15 eurós kibocsátási árról 27 euróra emelkedtek.

A lap forrásai szerint még további négy jelentős tőzsdei bevezetésre is sor kerülhet Európában az év első felében. A várható részvényeladások a tőzsdei bevezetések szempontjából egy csendes két év után következnek, mivel az emelkedő adósságköltségek és a geopolitikai bizonytalanság visszafogta a bevezetések iránti kedvet.

A Douglas 22 országban, köztük Magyarországon is, 1850 parfümériát üzemeltet, de az eladások közel egyharmadát online bonyolítja le.

A potenciát is károsítják a piacon keringő veszélyes parfümök

A kormány számára központi téma a magyar családok védelme, ezért az Igazságügyi Minisztérium (IM) rendkívüli vizsgálatot rendelt el a butilfenil-metilpropional vegyületet tartalmazó kozmetikai termékek kiszűrésére – mondta az IM közjogi és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteki sajtótájékoztatón.
IDE kattintva olvashat tovább, ha többre kíváncsi--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!