A londoni FTSE-100 index 0,33 százalékkal, a frankfurti DAX mutató 0,11 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,17 százalékkal emelkedett. A párizsi CAC-40 mutató ugyanakkor 0,05 százalékkal gyengült.

Brent olajfajta hordónként ára tovább emelkedett, 0,20 százalékkal, így 89,60 dolláron jegyezték. Az arany ugyanakkor 0,23 százalékkal, azaz 5,40 dollárral csökkent, unciánként 2357 dolláron állt.

Kissé csökkent az európai gázár: a TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, májusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 27,310 eurón állt záráskor, ami 0,15 százalékos csökkenést jelent.

Az európai tőzsdezárás után New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 1,29 százalékos, az S&P 500-as index 1,15 százalékos mínuszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 1,17 százalékos veszteséggel állt.

Kellemetlen meglepetés érkezett a tengerentúlról, nem sikerült megzabolázni a drágulást

A vártnál nagyobb mértékben gyorsult az infláció az Egyesült Államokban, amely miatt egyre több elemző gondolja úgy, hogy július előtt nem tudja megkezdeni a Fed a kamatvágást.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!