Hétfőn 42 162 dollárig emelkedett a bitcoin (BTC) árfolyama, ezzel párhuzamosan pedig a piac kapitalizációja is 809,6 milliárd dollárra lőtt ki a CoinMarketCap szerint.

Mindez igen figyelemreméltó, 140 százalékos növekedést jelent.

A Binance közlése szerint ezt a növekedést a kriptopiac kollektív kapitalizációja is tükrözte, ami 1,54 billió dolláros csúcsra emelkedett. Ez nagyrészt a Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) közeljövőben várt jóváhagyásának és az amerikai jegybank spekulatív kamatcsökkentésének tudható be – utóbbira várhatóan 2024-ben kerül sor.

Elemzők szerint még ennél is nagyobb lehet a Bitcoin árfolyama, és jövőre akár a 100 ezer dollárt is elérheti, melyet az ETF-ek befolyásához kötnek. Ugyanakkor a prognózis szerint a következő ellenállási szintet 42 330 dollárnál éri el a kriptovaluta. A kevés nyitott kontaktus ellenére azonban ez az emelkedés folytatására alapozható.

Az elemzők egy része azzal számol, hogy 2024 áprilisára tervezett feleződés előtt a korábbi csúcsig, 60 ezer dollárig emelkedik a Bitcoin árfolyama.

A Binance megállapodott az amerikai szabályozó hatóságokkal

A cég alapítója, Changpeng Zhao lemondott, helyét Richard Teng, a Binance korábbi globális regionális piacokért felelős vezetője veszi át a vezérigazgatói poszton.
A megállapodás részleteiről itt írtunk--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!