Az Alaska Airlines 1282-es járata különösen szerencsésnek mondható, abból a szempontból, hogy miután kiszakadt a vészkijárat ajtaja, épségben le tudott szállni, és senki nem sérült meg az utasok közül. Pedig mintegy 5 kilométer magasságban történt az elképesztő műszaki hiba.

A légnyomáskülönbség akkora volt, hogy még a pilótaajtót is kitépte, a keletkezett lyukon keresztül pedig minden ami mozdítható, repült kifelé. Így járt egy Iphone mobiltelefon is, ám a fizika törvényeire úgy tűnik, alaposan rácáfolt. 

Az egyébként legújabb generációs telefon 5000 méter zuhanás után sértetlenül landolt az oregoni Portlandben az út szélén – írta az X-en egy magát Seanathan Batesnek nevező felhasználó, elmondása szerint ő maga találta meg a készüléket.

A képernyőn egyfajta bizonyítékként az Alaska Airlines-tól érkezett visszaigazolás látható a korábbi poggyászfeladásról.

telefon egyébként repülőgép-üzemmódban volt, „elég tisztának tűnt, nem voltak rajta karcolások, nem volt rajta képernyőzár sem” – mondta a az Iphone megtalálója egy TikTok-videóban.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vasárnapi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az egyik telefont az út szélén, a másikat pedig egy udvaron találták meg. Mindkét készüléket leadták már – mondta Jennifer Homendy, az légügyi hatóság elnöke az újságíróknak.

„Átnézzük és visszaadjuk az utasoknak” – idézte Homendy-t a Bloomberg. 

Az Apple a honlapján azt írja, hogy az iPhone vagy annak akkumulátora könnyedén megsérülhet, ha leejtik. Jelen esetben az egyetlen alkatrész, amely töröttnek tűnt, a töltőzsinór volt, ami viszont nem bírta ki a zuhanást. 

Egészen máshogy készülnek a legújabb iPhone-ok

Az Apple eddig teljesen Kínára hagyatkozott az iPhone gyártásában: olcsón gyártott, drágán adott el. A nagy profitot hozó üzleti modell nem változik, de a gyártás immár Indiában is felpörög. >>>