Az év végéig országosan a hazai állomások 40 százalékán bővíti kapacitását a cég, amellyel jelentősen javul a hívások minősége, valamint a letöltés sebessége – írja közleményében a Vodafone Magyarország.

Kiemelik, a projekt első szakasza lezárult, melynek keretében Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Veszprémben és Székesfehérváron bővült a meglévő tornyok kapacitása. A program részeként az év végéig további összesen több, mint 1500 telephelyen létesít a Vodafone új bázisállomásokat és hálózatbővítést.

A közlemény kitér arra is, hogy a 4iG Csoport következő években, 2028-ig bezárólag jelentős beruházásokat tervez az 5G hálózatok és a hazai optika terén.

Ennek következtében további 1,1 millió háztartásban lehet elérhető a gigabites vezetéket és a nagykapacitású 5G vezeték nélküli technológiák használatával. továbbá szinte a teljes lakosság hozzáférhet majd a szélessávú internethez és a nagy felbontású televíziós szolgáltatásokhoz.

A Vodafone több mint 40 ezer ügyfele nyújt be keresetet az áremelések miatt

2023 óta a Vodafone ügyfeleinek átlagosan havonta öt euróval (nagyjából 2000 forint) többet kell fizetniük Németországban, ezért a fogyasztói tanácsadó központ csoportos keresetet nyújtott be a telekommunikációs cég ellen, írja a Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). Több mint 40 ezer ügyfél csatlakozna a bírósághoz intézett kérelemhez.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→