Már sokadjára próbálkozik a Kongresszus azzal, hogy a Tiktokot megszabadítsa annak kínai tulajdonosától. A közösségi platformot nemzetbiztonsági kockázatként kezelik, és közel 170 millió amerikai felhasználója van.

Most pedig a képviselőház Demokrata és Republikánus oldala is minden eddiginél egységesebb véleményen van a kérdést illetően.

Ennek eredményeként egy olyan kétpárti jogszabály-módosítási javaslat jött létre, amely lényegében arra kötelező a kínai ByteDance-t, hogy kezdje el a Tiktokot értékesíteni – írja a HWSW.

Azonban amíg az eredeti, március törvénytervezet minderre a folyamatra hat hónapot adott volna, addig az új, módosított szöveg kilenc plusz három hónapot. Ráadásul emellett a javaslat már annak a jogszabálycsomagnak a része, amely további anyagi juttatást biztosít Ukrajna és Izrael számára.

ByteDance már februárban kijelentette, hogy semmilyen tevékenységet vagy felhasználói adatot nem oszt meg harmadik féllel, legfőképpen nem a kínai kormánnyal. Emellett azt is leszögezték, hogy szerintük 170 millió amerikai szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát sérti a törvény.

Soros és Trump pénzügyi zsenije megvenné a TikTok-ot

Steven Mnuchin volt amerikai pénzügyminiszter azon gondolkodik, hogy megvásárolja a TikTok-ot. Amennyiben az ügyletet valóban nyélbe ütik, az kísértetiesen hasonlíthat a folyamatra, ahogy Elon Musk két évvel ezelőtt magáévá tette a Twittert.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->