A Telegram-felhasználók mostantól pénzt is küldhetnek egymásnak a stabilcoin USDT-vel a The Open Network (TON) blokklánc-hálózaton keresztül. A 900 millió felhasználóval rendelkező platform az első olyan titkosított üzenetküldő szolgáltatás, ami ilyen tranzakciós lehetőséget integrál.

A TON blokkláncot eleinte a Telegram fejlesztette, azóta azonban mások vették át a feladatot – írja a CNBC. A felhasználóknak ehhez nem kell mást tenniük, mint megkeresniük a Telegram Tárca botját, és beállítaniuk egy kriptotárcát. Ezt követően a felhasználók USDT-t vásárolhatnak és pénzt küldhetnek más felhasználóknak a Tether tokent választva fizetési lehetőségként.

Egyes döntéshozók, befektetők és elemzők korábban kétségüket fejezték ki bizonyos stabilcoin-ok, különösen a Tether tartalékjainak forrásaival kapcsolatban. Kritikusai megkérdőjelezték többek között, hogy elég tőkével rendelkezik-e a Tether ahhoz, hogy egy nagyobb banki rohamot túléljen. Mindezt arra alapozzák, hogy a token értéke többször is átmenetileg 1 dollár alá csúszott.

A Telegram kapcsán korábban számos ország hatósága felvette, hogy a használata nemzetbiztonsági kockázatokat rejt magában, és azt kérték a fejlesztőktől, hogy biztosítsanak kulcsot a titkosított beszélgetések dekódolási lehetőségéhez. Azonban az Emberi Jogok Európai Bírósága (ECHR) nemrég kimondta, hogy az emberi jogok szempontjából aggodalomra adhat okot, mivel a hátsó kapuk beépítése az egyes üzenetküldő szolgáltatásokba sérti az alapjogokat, így ennek gyakorlata illegális lehet.

Ugyanakkor a hatóságok aggodalma sem alaptalan. A Vice korábban részletesen beszámolt róla, miként használják az alkalmazást az ember- és kábítószer-kereskedők.

Nem kripta: kripto! Hétvégén feltámadhat a Bitcoin

Hamarosan megérkezik a kriptovaluták világának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt jelensége, a Bitcoin felezési esemény. A felezés átlagosan négy évente történik, melynek során az újonnan kibocsátásra kerülő Bitcoin mennyisége megfeleződik.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->