Az új Spotify-előfizetési modell érdekessége, hogy ezúttal nem a zenei kínálatot érintik az új előfizetéssel. Az úgynevezett Audiobooks Access Tier 15 órányi hallgatási időt kínál havi 10 dollárért, aminek keretében a felhasználók több mint 200 ezer hangoskönyv közül válogathatnak.

A HWSW Online megjegyzi ugyanakkor, hogy a havi 11 dolláros Spotify Premium ugyancsak 15 órányi hangoskönyv-hallgatási időt kínál, emellé pedig más előnyök is tartoznak. A lap szerint nagyjából két hangoskönyvet merít ki a kínált hallgatási idő, a fel nem használt hallgatási idő pedig átvihető a következő hónapra.

Ugyanakkor a konkurens Audible ezzel szemben havi 15 dollár ellenében mindössze egy hangoskönyvet enged meghallgatni a felhasználóinak, a hallgatási órákra azonban nem vonatkozik korlátozás.

Spotify korábban egy másik előfizetési modellt, az úgynevezett Hi-Fi csomagot is bejelentette, ami a korábbinál jóval magasabb minőségű, veszteségmentes zenét kínál a felhasználóknak, valamivel drágábban. Ezt a csomagot 2021-ben vezették volna be eredetileg, végül azonban elhalasztották, az új céldátum szerint pedig idén indítják el.

Veszteségmentes zenei élményt ugyanakkor már évek óta kínálnak az olyan konkurensek, mint a Deezer, a Tidal vagy az Apple Music.

Gigabírsággal sújtotta az Apple-t az Európai Bizottság

Az uniós testület az alkalmazásbolt-szabályokkal való visszaélés miatt szabott ki egy több mint 1,8 milliárd eurós pénzbírságot az amerikai óriásvállalatra.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->