Habár az amerikai kutatócég szerint idén 252 millióval kevesebb PC-t szállítanak ki, már látszódnak a javulás jelei a piacon és jövőre már ismét nőhet a piac, mintegy 3,7 százalékkal.

Jitesh Ubrani, az IDC kutatási vezetője szerint legjobb esetben is mérsékelt marad a kereslet, mivel további is gazdasági kihívásokkal néz szembe a szegmens. Hozzátette, az idei év történelmi visszaesés lehet a piacon – írja az MTI.

A PC-kiszállítások már a hetedik egymást követő negyedévben csökkentek, a korábbi adatok alapján az idei második negyedévben globálisan 16,6 százalékkal. A kereslet fokozatos növekedése miatt ugyanakkor csökkennek a PC-készletek, valamint az idei első negyedévhez képest nőttek a kiszállítások.

Az erőviszonyok nem változtak

A piac legfontosabb beszállítói megőrizték pozíciójukat: a kínai Lenovo továbbra is 24 százalékos részesedéssel áll az élen, miközben a kiszállításai több mint 20 százalékkal csökkentek a tavalyi második negyedévhez képest, de 11 százalékkal nőttek az idei első negyedévhez viszonyítva.

A második helyen a HP szerepel, 22,5 százalékos részesedéssel, akit a Dell követ a sorban, melynek piaci részesedése a második negyedévben 17,4 százalék volt. Míg az előbbi vállalat kiszállításai éves összevetésben 0,9 százalékkal csökkentek, addig utóbbinál 21,8 százalékkal.

 

Olcsóbbá teszik ezeket az informatikai kütyüket a vásárlók visszacsábításáért

Az eladási számok azt mutatják, hogy kevesebb számítógépre vagy laptopra van szükségük az embereknek a munkához, vagy személyes használatra. A világon 29 százalékkal zuhantak a PC-kiszállítások az idei első negyedéven éves összevetésben.
Bővebben--->