A Samsung Electronics Co. bejelentette, hogy január 17-én a kaliforniai San Joséban élőben közvetített esemény keretében tervezi bemutatni következő zászlóshajó készülékét, amely valószínűleg Galaxy S24 néven lesz ismert.

A bemutatóhoz tartozó teaser csak annyit ígér, hogy „Galaxy AI is coming”. Az elmúlt években a Samsung és a többi mobilgyártó a kameratechnológia és a rugalmas kijelzők fejlesztésére támaszkodott, hogy kitűnjön, de 2024 olyan évnek ígérkezik, amikor a hozzáadott MI-képességek kerülnek a középpontba – írja a Bloomberg.

A Counterpoint Research becslései szerint 2027 végéig több mint egymilliárd beépített generatív MI-vel rendelkező okostelefon kerülhet forgalomba.

A technológia továbbfejlesztésének következő lépése az eszközökbe való integrálás, ahogyan azt az amerikai chipgyártó Qualcomm az elmúlt évben is hangoztatta.

A Samsung és a Qualcomm közvetlen vezető szerepet töltenek be, mivel a jelenlegi termékkínálat és képességek alapján ők az elsők

– írták a Counterpoint kutatói decemberben, hozzátéve: ahogy az összehajtható eszközök terén is megtörtént, a Samsung valószínűleg közel 50 százalékos részesedést fog szerezni a következő két évben, amelyet olyan kulcsfontosságú kínai márkák, mint a Xiaomi, a Vivo, a Honor és az Oppo követhetnek majd.

A Huawei lassan lepipálja az Apple-t?

Erősebb évet zárhat a Huawei, mint amire számítottak: állításuk szerint újból a jó úton járnak. Bővebben --->