A szociális szorongásban és krónikus szingliségben szenvedő kínai fiatalok az utóbbi időben olyan randigurukhoz fordulnak ismerkedési tanácsadásért, akik valójában nem is emberek.

A Business Insider cikke szerint ennek az az oka, hogy a fiatalok szeretnék motiváltabbak lenni a randizási kultúrában, mivel nem tudják, hogy a romantikus találkozók során mit mondjanak és hogyan flörtöljenek. Ezért olyan mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokkal gyakorolják a randevú-szcenáriókat, mint a RIZZ.AI vagy a Hong Kong Simulator.

Mi baj lehet egy visszautasításból?

A China Youth Daily Social Survey Center 2023-as felmérésében a kínai fiatalok arról számoltak be, hogy a szociális készségeiket hiányosnak érzik, emiatt pedig nehezen tudnak kilépni a komfortzónájukból és nem igazán tudnak barátokat szerezni.

A felmérés 2000 kínai szingli megkérdezésével készült, akiknek a 60 százaléka válaszolta azt, hogy kevesebb mint két közeli barátja van.

Az említett RIZZ.AI alkalmazással a bizonytalan és szorongó fiatalok fiktív karakterekkel léphetnek kapcsolatba előre megírt szkriptek között, amelyekben interaktív formában el kell igazodniuk. A Rizz a karizma szóból ered, és a Gen Z szlengben azt jelzi, hogy valaki képes valakit elbűvölni vagy udvarolni.

Miközben a virtuális szerelem növekvő tendenciát mutat Kínában, addig a házasságkötések és a születések száma mélyrepülésben van, olyan mértékben, hogy már a kormány is számos módon próbálja javítani a gyermekvállalási kedvet.

Idén ennyit illik rakni az esküvői borítékba

Állandó kérdés az esküvőre meghívott vendégek számára, hogy mi az az összeg, amit minimum érdemes beletenni az ifjú párnak szánt borítékba. Az Economxnak nyilatkozó esküvőszervező szerint a saját étel- és italcsomag fedezése tekinthető kiindulási alapnak, és ez bővíthető, amennyiben van rá lehetőség.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→