Egyelőre csak Project Rene munkacímen emlegetik a The Sims fejlesztés alatt álló, ötödik részét, amelynek a megjelenésére még várni kell, azt viszont már most sejteni lehet, hogy az Electronic Arts free-to-play üzleti modellel fogja felruházni. Legalábbis egy álláshirdetés erről árulkodik  – írja az IGN Hungary.

Ez az üzleti modell azt jelenti, hogy a játék ingyenesen játszható lesz, vásárolható kiegészítőkkel. 

A Sims Community rajongói oldalon ugyanis kiszúrtak egy Maxis-hirdetést, amelyben a Project Rene monetizációjának és piacának élére kerestek embert. 

A portál szerint lényegében arról van szó, hogy az új alkalmazott dolga lenne meghatározni a játékban a tartalmak ideális árát, közben pedig figyelni arra, hogy minél kevesebb felhasználó hagyja ott a játékot.

A Digital Spy is arról ír, hogy a következő Sims már ebben a modellben kerülhet a piacra.

A lépés egyébként nem váratlan, hiszen mikor tavaly bejelentették a Project Renét, a The Sims 4-gyel free-to-play modellre váltottak. Ez úgy tűnik, hogy megérte az EA-nek, mert fél évvel később elérték vele a 70 millió felhasználót, ebből 16 milliót azt követően szereztek, hogy ingyenessé vált a játék. Azt egyelőre nem tudni, hogy a bevételekre ez milyen hatással volt, de az biztos, hogy 

a 2014-ben megjelent The Sims 4 2019-ig egymilliárd dollárt termelt

a kiadónak.