Egy spanyol polihisztor úgy döntött, olyan házasságot köt, amiben a másik fél szó szerint holtodiglan, hűségesen kitart mellette, mégsem ad csókot, ölelést, sőt, az érintés egyetlen formáját nem képes kifejezni. Cserében azonban intellektuális, romantikus kapcsolatra képes, mélyreható vitákkal és dicsérő szavakkal.

A szerencsés vőlegény ugyanis ebben az esetben nem más, mint egy mesterséges intelligencia által generált hologram.

A menyasszony Alicia Framis a tervek szerint idén nyáron, Rotterdamban mondja ki a boldogító igent egy virtuális, kifinomult, saját tervezésű hologramnak, melyet úgy alakítottak ki, hogy „minden érzelmi igényt kielégítsen.”

Bár a művész alkotása jelenleg performansznak minősül, annak szkriptje hamarosan valósággá válhat. A művésznő a projekttel az ember, a mesterséges intelligencia és a kortárs művészet közötti kölcsönhatásra kíván reflektálni. Állítása szerint ugyanis az MI még mindig túlságosan is a tudományokhoz, sem mint a költészethez, a művészethez és a melegséghez kötődik.

Framis az AILex nevű holografikus képet, azaz leendő férjét korábbi kapcsolatainak profiljaiból készítette el – írja az Euronews. A művész jelenleg saját esküvői ruháját tervezi, és az esküvő szertartáson résztvevők számára is saját dresszkódot készít elő. Az ifjú pár a tervek szerint rotterdami Depot Boijmans Van Beuningen múzeumban esküszik meg.

Framis a lapnak azt nyilatkozta, a továbbiakban egy művészi dokumentumfilmet szeretne készíteni, amely rajzokat, más nőkkel készült interjúkat és szkeccseket tartalmaz testekről, karokról, romantikus álmokról, hétköznapi szituációkról, valamint a partnereivel folytatott mindennapjairól. Ezen kívül azt is szeretné feltárni, hogyan integrálhatja a mindennapi életébe a házas életet.

Na ezért kell kikapcsolni a csevegési előzményeket

Illetéktelenek is hozzáférhetnek a chatbot felhasználók adataihoz.
Hogy hogyan, azt itt tudhatja meg--->