A vállalat csütörtöki közlése szerint bővítettek és finomhangoltak néhány, már meglévő funkciót a szolgáltatásban, ahogy ezzel együtt újak is kerültek a Google Maps-be. 

Közölték, hogy a finomítások egy részét a mesterséges intelligencia tette lehetővé – írja a CNBC. Ennek egyike, hogy ha a felhasználók egy véletlenszerű tevékenységre keresnek rá, a rendszer mostantól témakörök szerint csoportosítja azokat a Google Maps-ben.

Például ha tokiói programokra keresünk rá, olyan találatokat kapunk, mint az anime, a cseresznyevirágzás vagy a művészeti kiállítások, és ezeken belül még részletesebb találatokat kaphatunk.

A vállalat ígérete szerint ezen a héten tovább fejleszti az elektromos jármű töltőállomásokkal kapcsolatos funkciót a Google térképes alkalmazásában: mostantól azt is láthatják az autósok, hogy egy adott töltőállomást mikor használtak utoljára. A funkció azt is lehetővé teszi, hogy a járművezetők megnézzék, milyen gyors a töltő, illetve hogy az autójuk kompatibilis-e vele, bár ezek nem újdonságok.

A város az ujjaink végén

Google ezen felül további ötven városra is kiterjeszti a Lens funkciót, amivel a felhasználók a telefon kamerájával „tapogathatják le” a közeli épületeket. A kamera több milliárd fénykép elemzése alapján mondja meg a lencsevégre kapott üzletek neveit, értékeléseit és egyéb hasznos információkat.

A navigációs funkció is jobb vizuális élményt kap, további városokra is kiterjed a májusban bevezetett Immersive View funkció, amellyel virtuálisan utazhatunk végig a tervezett útvonalon, ám ez egyelőre még csupán az Egyesült Államokban érhető el.

Ugyanakkor további 12 ország kap jobb képi megjelenítést a szolgáltatásban az épületekről és a sávokról, hogy az autósok jobban lássák az útvonalat. Szintén az Egyesült Államokban pedig hamarosan azt is tudják majd a felhasználók ellenőrizni, hogy vannak-e olyan autópályák az útvonalon, ahol telekocsi-sávok találhatók.

Riválist kap a Google és az Apple térképszolgáltatása

Összefogást hirdetett a Meta, a Microsoft, és az Amazon a térképszolgáltatásokban duopol helyzetet teremtő Google és Apple ellen: közös térképplatformot indítanak. A tavaly megalakult Overture Maps Foundation harmadik féltől származó térkép- navigációs termékek adatkészletével rendelkezik majd, amely közel 60 millió éttermet, nevezetességet, parkot, szórakozóhelyet és más érdeklődési pontot foglal magába, továbbá egy kidolgozott, részletes közlekedési hálózatot.
Bővebben--->