Teljesen megváltozik a Google ismert képfelismerő technológiája, a Google Lens. Az alkalmazás mostantól anyajegyeket és más furcsa bőrelváltozásokat, kiütéseket is képes lesz felismerni.

Csak készítsen egy képet, vagy töltsön fel egy fényképet a Lensen keresztül a bőrelváltozásokról, és vizuális egyezéseket talál majd a kereséshez

írja a Google közleményében, amelyben a vállalat bemutatja az alkalmazás új technológiai lehetőségeit, kiemelve, hogy a bőrgyógyászt nem helyettesíti a szoftveres megoldás.

Az eredmények „csak tájékoztató jellegűek” – tették hozzá.

Az új funkció nem csak a bőrön jól látható kiütéseket, de más fizikai elváltozásokat (például dudor az ajkakon, hajhullás a fejbőr bizonyos részén) is képes diagnosztizálni. Ezeket a szöveges keresőben szavakkal kifejezve sokkal nehezebb lenne körülírni, így sok esetben a képalapú megközelítés gyorsabb és egyszerűbb.

Go
Kép: Google

A felhasználók képeket is beilleszthetnek a Google chatbotjával folytatott beszélgetésekbe, a képek értékelésében pedig a beépített Google Lens funkció fog segíteni.

A The Verge szerint a mesterséges intelligencia alapú diagnosztikai eszköz kevésbé pontos a sötétebb bőrtónusú felhasználóknál. Emiatt a Google bőrgyógyászokkal együttműködve igyekeznek javítani a  funkción.

Nem csak a betegségeket ismeri fel

  • Utcatáblákat, étlapokat és szinte bármit lefordíthat több mint 100 nyelvre.
  • A „házi feladat segítség” szűrő segíthet a matematikai problémák megoldásában is.
  • Sőt, képek alapján akár új ruhákat is találhat, majd meg is rendelheti azokat.

Az új funkciók egyelőre csak az Egyesült Államokban érhetők el, azonban a vállalat tervezi a rendszer bevezetését más országokban is.

Rá sem fog ismerni a Google keresőre, olyan okos lesz

A tech-óriás egy sor projekttel, köztük a keresőmotor frissítéseivel és egy teljesen új mesterséges intelligencia alapú szoftverrel igyekszik megvédeni alaptevékenységét. → Mutatjuk, mi fog változni.