Az új verziókkal a mesterséges intelligencia nagyobb szerepvállalását, valamint a gépi tanulást veszik célba, valamint a SEO-visszaélésekre is válaszlépést igyekszik kínálni vele.

Mindez a vállalat keddi bejelentéséből derül ki, melyben azt mondták, új frissítést kap az alap- és a spamalgoritmust, valamint a Google Hasznos Tartalmi algoritmusa is bekerült a Core, vagyis az általános rangsorolási rendszerbe – írja az Index.

Ezen felül több új, valamint frissített spampolitikát is bejelentettek, melyet az automatizált algoritmusok és a manuális intézkedések révén kezdenek érvényesíteni.

Google termékigazgatója, Elizabeth Tucker azt mondta, arra számítanak, hogy a frissítés a korábbi erőfeszítésekkel összeadódva 40 százalékkal csökkenti a keresési eredményekben található rossz minőségű, nem eredeti tartalmakat. A frissítés várhatóan egy hónapig fog tartani, ami több rangsorolási rendszer bevezetését és frissítését fogja jelenteni.

A lap megjegyzi, hogy a mostanival ellentétben a korábbi algoritmus-frissítések lefutási ideje legfeljebb két hét volt, ez is rámutat a frissítés rendkívüliségére. A Google szerint az új frissítésben finomhangolták azon weboldalak felismerését, melyek inkább a keresőmotorok számára készültek, miközben egyébként nem hasznosak, rossz felhasználói élményt nyújtanak.

Szigorodik a spamszűrő

A fentieken felül három spamalgoritmus-frissítést is bejelentett a Google, melyek közül kettő már ezen a héten lefut, míg a harmadik várhatóan május 5-én.

  • Az egyik a tömegesen előállított tartalommal való visszaélésre vonatkozó spamfrissítésként szolgál, amely minden olyan módszert kiszűr, amellyel rangsorolás céljából nagy mennyiségben állít elő tartalmat.
  • A másik a lejárt domainekkel való visszaélésre vonatkozik, azaz amelyik a lejárt domainnevek megvásárlásának és azok újrafelhasználásának gyakorlatára vonatkozik.
  • Míg a harmadik az úgynevezett Parazita-SEO elleni fellépésre, azaz az oldalhírnévvel való visszaélésre vonatkozik.

Az Index megemlíti, hogy a változások miatt komoly mozgások várhatók a weboldalak elhelyezésének, keresési rangsorolásának tekintetében.

 

Kínosat hibázott a Google mesterséges intelligenciája

Szünetelteti a Google a Gemini mesterséges intelligencia képgeneráló funkcióját, mivel a vállalat szerint az pontatlan történelmi képeket generál.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->