Az új Google-funkciókat egyelőre csak az amerikai felhasználók számára teszik elérhetővé és csak az angol nyelvű tartalmak esetében, ám a vállalat több piacra és nyelvterületre is ki szeretné terjeszteni.

A Google ezen felül az explicit tartalmak megjelenítését is szigorúbban kezeli: a biztonságos keresési funkció mostantól minden felhasználónál alapértelemzett beállítás lesz, az érzékenynek, explicitnek vélt képeket automatikusan elhomályosítja a rendszer.

A személyesen rólunk készült explicit képeket is másként fogja kezelni a vállalat, a jövőben ezeknek az eltávolítását is kérhetjük a keresési találatok közül – írja a SlashGear. Az új Google-eszköz azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók olyan más személyekről megjelenő keresési találat eltávolítását kérjék, amiről azt gondolják, hogy az illetőt érzékenyen érinti.

A lap megjegyzi, hogy az érzékeny tartalmak kizárólag a keresési találatok közül fognak eltűnni, a platformokon, ahová feltöltötték, továbbra is megtalálhatók lesznek

A Google anyavállalata sem ajánlja munkatársainak a cég saját chatbotját

Az Alphabet azt tanácsolja az alkalmazottjainak, hogy a fejlesztés alatt álló Bard elnevezésű mesterséges intelligencia botjukat ne használják, mert a rendszernek bevitt érzékeny adatok kiszivároghatnak. A vállalat ezzel igyekszik megvédeni saját szerepét a mesterséges intelligencia piacán. Bővebben--->

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.