Iparági források szerint mindez annak a törekvésnek a része, hogy az Apple minél több mesterséges intelligencia funkciót vigyen készülékeibe.

A Bloomberg úgy tudja, hogy a tárgyaló felek már véglegesítették azt is, hogy a ChatGPT mely funkciói és azok milyen feltételekkel kerüljenek az Apple iOS 18-ban az iPhone következő operációs rendszerébe.

Mindeközben az Apple az Alphabet anyacéghez tartozó Google-lel is tárgyal a Gemini nevű chatbotjának engedélyezéséről. Ezek a megbeszélések egyelőre nincsenek olyan előrehaladott állapotban, mint az OpenAI-tárgyalások.

Az OpenAI-megállapodás azonban lehetővé tenné, hogy az Apple egy népszerű chatbotot kínáljon a jövő hónapban bejelentésre kerülő új AI-funkciók részeként.

Az Apple, az OpenAI és a Google képviselői egyelőre nem kívántak a részletekről nyilatkozni.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy ő személy szerint a ChatGPT-t használja, ám azt is elmondta, hogy számos olyan kérdés van, amit még el kell rendezni a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Arra pedig ígéretet tett, hogy az új AI-funkciók „nagyon átgondoltan” érkeznek majd az Apple-termékekbe.

ChatGPT: mostantól könnyebb lesz a használata

Az OpenAI fejlesztése, a világot meghódító ChatGPT az eddigieknél jóval demokratikusabbá vált, mostantól egy jóval szélesebb kör kerülhet kapcsolatba a mesterséges intelligenciával.

A részletekről ITT írtunk bővebben.